مقاله تشریح قورباغه

مقاله تشریح قورباغه

قسمتهایی از متن:

مراحل تشریح قورباغه

ابتدا باید جانور را قطع نخاع كرد كه این عمل شامل سه مرحله است :
الف . بوسیله ی سوزن تشریح از حد واسط دو چشم به طرف پاهای جانور حفره ای را پیدا می كنیم كه به این حفره «روزنه ی پیمانه ای »
می گویند . سپس سوزن را به داخل بدن می فشاریم تا حالت شكستن استخوانی را احساس كنیم كه این شكستن ارتباط بین مغز و نخاع جانور را قطع می كند و از درد كشیدن جانور جلوگیری می كند .
ب . سپس سوزن را از همان حفره ی داخل ستون فقرات ، به طرف پاهای جانور برده و اعصاب نخاعی جانور در ناحیه ی مهره ها را به طور كامل از بین می بریم .این عمل را تا زمانی كه پاها به طور كامل صاف نشده است ادامه می دهیم .

عمل تخریب این اعصاب با سوزن تشریح به صورت جلو و عقب بردن و به طور همزمان چرخش سوزن در ستون فقرات انجام می گیرد .
ج . سوزن را از همان حفره به طرف سر و مغز جانور داخل می كنیم و با دو حركت دایره ای كوچك و بزرگ به ترتیب مغز را تخریب می كنیم .
هشدار : دقت شود در هنگام تخریب مغز ، سوزن را به آرامی حركت دهیم زیرا ممكن است دچار خونریزی شود و یا سوزن از دهان جانور بیرونآید و كار را برای تشریح كننده مشكل كند . …

شكار ماهرانه

قورباغه‌ماهی‌ها از تیره‌ی Antennariidae هستند. این تیره از گروهی از ماهی‌های استخوانی به نام انگلرماهی‌ها (ماهیان ماهی‌گیر یا قلاب‌ماهی‌ها) به مشار می‌آیند. انگلرماهی‌ها جانورانی كم ‌جنبش‌اند كه منتظر شكار می‌مانند و آن را با كمك دام به دهان می‌گیرند. در مورد قورباغه‌ماهی‌ها دام بخش امتداد یافته‌ی نخستین باله‌ی پشتی است كه به جلو افراشته شده است و می‌جنبد و به قلاب ‌ماهی‌گیری می‌ماند كه ماهی‌گیر آن را می‌جنباند. در برخی گونه‌ها، همه‌ی این دستگاه نیرنگ می‌تواند به پشت تا شود و در شیار باریكی در بالای سر جای گیرد. بنابراین، هنگامی كه به دام نیاز نیست، از آن نگهداری می‌شود.

دام‌ها در گونه‌های مختلف شكل‌های گوناگونی دارند. با این همه، در بیش‌تر آن‌ها، دام از دو بخش تشكیل شده است: میله یا خار و ساختار ی گوشت مانند به نام طعمه كه در نوك آن جای دارد. بسته به گونه، طعمه ممكن است از نظر اندازه و شكل از یك توده‌ی توپ مانند با قطری در حدود ۲/۰ سانتی ‌ متر تا ساختاری رشته‌ای و پر زرق و برق با درازی نزدیك ۴ سانتی‌متر، متغییر باشد. در برخی گونه‌ها طعمه به یك ماهی كوچك، در برخی به یك سخت ‌ پوست و در برخی دیگر به كرمی كوچك می‌ماند.

قورباغه‌ماهی‌ها شكارچیان آزمند و بسیار كامیابی هستند. این جانوران خوش‌ خوراك از رژیم غذایی ویژه‌ای پیروی نمی‌كند و هر جانوری را كه وارد شكارگاهشان شود، اگر بتوانند در دهان فرو می‌برند. آن‌ها حتی از جانورانی كه از خود آن‌‌ها بزرگ‌ترند، نیز پروا نمی‌كنند! بررسی رفتار تغذیه‌ای قورباغه‌ماهی‌ها نشان داده است كه این جانوران می‌توانند دهان خود را نزدیك ۱۲ برابر گشاد كنند. این كار تنها در شش هزارم ثانیه انجام می ‌شود. این زمان بسیار كم تر از زمانی است كه برای انقباض ماهیچه‌های مخطط معمولی نیاز هست. …

خرید فایل